25-годишен разградчанин е задържан за притежание на дрога. Около 8.45 часа на 30 май при рутинна проверка е установено, че лицето шофира „Опел Тигра“ под въздействието на наркотични вещества. Пробата му с „Drug test 5000“ отчела резултат, положителен на амфетамин и метаамфетамин. В хода на образуваното досъдебно производство по чл.343 Б, ал.3 от НК е извършено претърсване в три имота, находящи се в град Разград. Намерени и иззети са гриндер със суха тревиста маса и тегло 49,8 грама, 1,40 грама канабис във вид на саморъчно свити цигари, въздушна пушка „Комета“, два газови пистолета и патрон за гладкоцевно оръжие 12 кал. По случая се води разследване за престъпление по чл.354 А, ал.5 във връзка с ал.3 от НК.

47-годишен турски гражданин е задържан за отправени заплахи за убийство. Сигналът е подаден на тел.112 от 41-годишна жена, която има дете от него. Потърпевшата обяснила, че мъжът по телефона я заплашил, че ще я убие и ще изгори къщата й в село Дряновец. По случая е започната проверка по чл.144, ал.3, т.3 от НК. Уведомено е консулството на РТурция в България и дежурен прокурор.

Служители на „Енерго Про“ сигнализирали в полицията, че при проверка на табло, монтирано на стълб в исперихското село Подайва, са установили неправомерно свързване към елмрежата. В хода на предприетите действия, около 11.30 часа на 30 май е установено, че частният имот, присъединен незаконно към електроразпределителната мрежа, се обитава от 67-годишен мъж и 65-годишна жена. По случая е образувано досъдебно производство по чл.234 В, ал.1 от НК.