2480 доброволци от седемте общини в Област Разград участваха в тазгодишното осмо издание на организираната от от bTV Media Group инициатива „Да изчистим България заедно”, съобщиха от пресцентъра на областна управа.

Представители на 69 ведомства и фирми, 36 учебни заведения, 30 сдружения и неформални групи се включиха в инициативата. Сред тях доброволци от териториални структури на централната изпълнителна власт като: РЗИ, ОД на МВР, НОИ и други, както и пенсионерски клубове, ЖНПО ”Кармен”, Център на НПО в Разград, СНЦ ”Феникс”-Разград, клуб по танци „Капанци”, социални услуги в община Самуил – защитени жилища, Център за обществена подкрепа-Самуил, Център за социална рехабилитация и интеграция Владимировци, също и неформални групи граждани, живеещи на една улица или в един блок.

Активно участие в кампанията взеха и служителите в Областна администрация-Разград. Заместник областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов, главният секретар Михаил Тодоров, директори на дирекции и служители в Областна администрация почистиха района на язовирната стена на „Пчелина 1“, след което събраха изхвърлените боклуци и в близо двукилометров участък край част от водоема покрай шосето. Общо 23-те събрани чувала с боклук бяха изхвърлени в контейнер, осигурен от община Разград.