21-годишен от Разград е задържан за побой на площад на Ларго в Разград. Сигналът за инцидента е получен около 15 часа на 4 октомври. Между побойника и 15-годишно момче от село Бели Лом възниква скандал, който прераства в размяна на удари с юмруци. С контузни рани по главата и тялото малолетният е откаран в МБАЛ-Разград и настанен под наблюдение в Хирургично отделение. По случая е образувана проверка по чл.325, ал.1 от НК.

24-годишен мъж от исперихското село Подайва е задържан за притежание на наркотици. При полицейска проверка, извършена около 19.50 часа на 4 октомври в град Кубрат, е установено, че лицето държи пакетче суха тревиста маса. При тестване веществото реагира положително на синтетичен канабиноид. По случая е образувано досъдебно производство по чл.354 А, ал.3, т.1 от НК.

„Хонда CRV“ е спряна около 23 часа на 4 октомври в село Острово. В хода на полицейската проверка е установено, че 55-годишният водач шофира след употреба на алкохол. Пробата му с дрегер отчела 1,33 промила. Взета е кръв за химичен анализ. Водачът е задържан в РУ-Кубрат. По случая е образувано бързо производство по чл.343 Б, ал.1 от НК.

Колесен трактор „Iseki TL 3201“ е спрян около 06.45 часа на 5 октомври в град Исперих. В хода на контролните действия е установено, че 50-годишният водач от село Вазово управлява превозното средство без да е регистрирано по надлежния ред. Води се бързо производство по чл.345, ал.2 от НК.