20-годишен от село Ясеновец предизвика катастрофа с полицейски автомобил. Около 04.15 часа на 7 декември по улица „Свети Климент“ в Разград полицейски патрул подава сигнал за спиране на преминаващ автомобил „Шкода Октавия“. Водачът не се подчинява на разпореждането, ускорява и опитва да излезе извън града. На улица „Любен Каравелов“ в посока изхода за Исперих губи контрол, излиза в крайпътната канавка, удря се в дърво и от удара автомобилът се връща на пътното платно. В този момент служебният автомобил „Опел Астра“, предприел преследване, се блъска в задната част на катастрофиралата и без светлини кола.

Няма сериозно пострадали хора при инцидента. Нанесени са значителни материални щети. В хода на полицейската проверка е установено, че 20-годишният водач не притежава свидетелство за правоуправление. Той отказал да бъде тестван за употреба на алкохол и наркотици, но впоследствие признал, че приема дрога. По случая е образувано следствено дело.

Досъдебно производство по чл.343, ал.1, Б във връзка с чл.342, ал.1 от НК е образувано по случая с блъснатото на пешеходна пътека 10-годишно дете. Сигналът за произшествието е получен на тел.112 около 17.30 часа на 6 декември. На място е установено, че 62-годишен водач на „Опел Вектра“ е ударил пресичащата пешеходка. Пострадалата е транспортирана в МБАЛ-Разград с фрактура на черепа и вътрешен кръвоизлив. Предстои преместването й в болница във Варна. Пробата на водача за употреба на алкохол е отрицателна.

Двама 30-годишни мъже са задържани за притежание на наркотици в Исперих. Около 12 часа на 6 декември е установено, че единият от мъжете държи у себе си 5,16 зелена тревиста маса, която при тестване реагира положително на канабис. У другия са намерени още 2 грама мариахуана. Започнати са разследвания за престъпление по чл.354 А, ал.3, т.1 от НК.

„Фолксваген Пасат“ е спрян за проверка около 19 часа на 6 декември в кубратското село Беловец. В хода на проверката 29-годишният водач е изпробван за употреба на наркотични вещества. „Drug test“-ът отчел резултат, положителен за наличие на канабис. След отказ да даде кръв за химичен анализ водачът е задържан в РУ-Кубрат. Той е осъждан за същото деяние през май 2023 г. Автомобилът е иззет с протокол за доброволно предаване. По случая е образувано бързо производство по чл.343 Б, ал.4 във връзка с ал.3 от НК.