22 изпълнения на млади таланти от Лудогорието се състезаваха в тазгодишното 18-то издание на областния конкурс «Живот без дрога», който ОД на МВР организира. Две от тях бяха на вокално-инструментални групи, три вокални групи и 15 индивидуални изпълнители и дуети.

Осемчленно бе журито, което оценява изпълненията. В състава му освен комисар Мирослав Маринов, заместник директор на ОДМВР-Разград, Атанас Дончев – началник на Регионалния управление по образование, Даринка Димитрова от отдел “Образование” в община Разград, Даниела Куртева- директор на Центъра за работа с деца и добре познатите Йовчо Колев и Илко Костов, влизат още двама професионални музиканти – Диян Максимов, китарист на група «Old guns” и Деян Денчев, директор на Музикална школа „Илия Бърнев”.

Последните трима изненадаха публиката като откриха конкурса със своя версия на известно парче.

Специалната награда на Директора на ОД на МВР – Разград /акустична китара Fender, стойки за бас, електрическа и акустична китара, кожа за барабани и палки/ грабнаха групарите от “ New generation ” с авторското си парче “Ти не си”.
Наградите за най-добро изпълнение получиха :
– в категория “Индивидуални изпълнители и дуети” – Борислава Цекова от Исперих за авторската си песен “Сърце до сърце”
– в категория “Вокални групи” – група “Outtacontrol” от град Исперих с авторското си парче “Вдъхновение”
– в категория “Вокално-инструментални групи” – група “ Salvation ” с песента “Докога”
Наградата за най-добър текст грабна Станислав Михайлов от Гимназия «Васил Левски» – Исперих за текста на песента “Вдъхновение”, а за най-добра музика призът отиде при вокална група „Little angels“ от град Кубрат.
Наградата за най-добро изпълнение на кавър спечели Крисия Тодорова.
Част от институциите – партньори на ОДМВР в конкурса, също връчиха награди. Призът на Центъра за работа с деца отиде при двама индивидуални изпълнители – Катерина Йорданова от Разград и Дейвид Георгиев от Исперих. Наградата на отдел “Образование” към община Разград бе дадена на Даяна Гиргинова. Регионалният инспекторат по образование отличи Александра Златева и Кадир Скендер за тяхното изпълнение в конкурсната програма.

Призът на Музикална школа «Илия Бърнев» бе присъден на Борислава Цекова, а наградата на библиотека «Проф. Боян Пенев» отиде при Пламена Петрова.

Основни спонсори на инициативата “Живот без дрога” и тази година бяха “Амилум България” и “Балканфарма Разград” АД.

Спортният модул на конкурса е утре, от 9.00 часа в спортна зала «Лудогорец».