На 12 май кметът на Разград д-р Валентин Василев откри спортен празник за Световния ден на предизвикателството в Градския парк, съобщиха от пресцентъра на местната управа.

Празникът бе организиран от Община Разград със съдействието на ОК за ФВФСТ и спортния клуб по лека атлетика „Спорт Атлетик” гр. Разград.
Тази година участваха 170 деца, които се състезаваха в седем дисциплини: лекоатлетически крос; скок от място; дълъг скок; баскетбол – стрелба в коша; футбол – дрибъл и шут в малка врата; тласкане гюлле /плътна топка/ и набиране от вис /коремни преси/. Целта на този ден е да се популяризират системните занимания с физически упражнения и спорт и тяхната роля за здравето, добрата форма, работоспособността и дълголетието на хората, независимо от тяхната възраст и пол.
Спортният ден бе разнообразен с музикална програма и акробатични изпълнения на формация „Феникс”.
След преодоляване на седемте предизвикателства участниците завериха талоните си от съдии на определени станции, а със заверения талон състезателите участваха в томбола според събраните точки.
Бяха раздадени близо сто предметни награди, като най-атрактивните – два маркови велосипеда, получиха Найден Николов от ПГТС „Христо Смирненски” и Бехшен Алишев от ОУ „Н.Й.Вапцаров”. Връчиха ги зам.-кметът Ердинч Хасанов и една от дарителките на единия велосипед – Павлина Йорданова, представител на пенсионерски клуб „Здраве”. Награди връчиха и Здравко Душков – председател на ОК на ФВФСТ и Валери Бойчев – гл. експерт „Спорт” в Община Разград.