Спортната проява бе посветена на две празнични дати 13 ноември – Международния ден на добротата и 16 ноември – Международния ден на толерантността.

Подобни спортни дейности се провеждат за трети път с прекъсване заради COVID-обстановката – припомни секретарят на Комисията Диана Господинова.

СИНХРОН:Диана Господинова, секретар на МКБППМН

 ТЕКСТ: Състезанието е от типа „Бързи, смели, сръчни“, включва щафети с препятствия за две възрастови групи – 2-4 клас и 5-7 клас. Скачане в чувал, хвърляне на топка, ходене по греда и други упражнения от този тип включваше трасето, завършващо с подреждане на изрази, свързани с отбелязвания Ден на толерантността.

Преди старта децата аплодираха и прочетената от тяхната връстничка Селин Сали Харта на толерантността.

11 отбора в по-малката възрастова група и 7 в по-голямата участваха в надпреварата, те бяха от 10 училища в Разград, Стражец, Осенец, Раковски, Дянково,   . Повечето от тях бяха изпълнили и изискването да подготвят плакати с темата на състезанието, са което получиха грамоти и спортни пособия. Плакатите ще бъдат подредени във фоайето на 11 етаж на Община Разград,

Заместник-кметът на Община Разград Хабибе Расим връчи наградите на победителите. Грамоти за участие и спортни пособия получиха и всички участващи отбори, а за призьорите, преминали най-бързо по трасето, имаше по-голям брой спортни пособия и специални купи.

Най-бързи и точни при малките ученици бе отборът на ОУ“Н.Й.Вапцаров“-Разград, а при по големите на първо място се класира ОУ “Ив.С.Тургенев“-Разград