Главният секретар на Областна администрация-Разград Михаил Тодоров връчи купата и медалите на победителите в благотворителния турнир по минифутбол „Ludogorie Cup 2018”, в който участваха 24 отбора от цялата страна, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

Надпреварата се проведе на Тренировъчната база на „Лудогорец” „Гнездо на орли”, организираха я ФК ”Торнадо 2013” –  София, „Футбол с кауза”, ПФК ”Лудогорец 1945” и разградчанина Иван Маринов. Събраните средства от такси за участие и дарения ще бъдат предоставени за рехабилитацията на 30-годишния Севдалин Иванов от Нови пазар, който е бил обещаващ щангист, но след инцидент остава парализиран. Въпреки прогнозите на медиците благодарение на силната си воля младият мъж възвръща подвижността на ръцете си и продължава да полага усилия за последваща рехабилитация.

Севдалин бе в публиката на турнира заедно със съпругата и малката си дъщеричка и благодари на организаторите за подкрепата, която му оказват.

Главният секретар на Областна администрация Михаил Тодоров връчи на Севдалин плик с лично дарение от Областния управител Гюнай Хюсмен, като му пожела следващия път, когато получава награда да може сам да излезе да си я получи.

Тодоров поздрави организаторите и спонсорите на турнира за благородната идея. Той допълни, че това е поредното доказателство, че „Лудогорец” не е само футбол, само спорт, а кауза, и то една добра кауза.

Тодоров връчи купата и медалите на победителите от „Спа комплекс „Островче” от Търговище, които на финала победиха с 3:0 тима на „Локомотив”-Бургас.

На трето място останаха отборите на ФК ”Път консулт” и „Ветерани Лудогорец”.

Наградата за най-добър вратар на турнира получи Вежди Тефиков от „Ветерани Лудогорец”, призът за най-добра защита „Спа комплекс „Островче”, голмайстор с 6 попадения е Лъчезар Георгиев от „Ветерани Лудогорец”, най-полезен състезател – Христомир Златинов от „Локомотив”-Бургас, призът за феърплей получи отборът на „Гецово”.

Турнирът завърши с още един жест от „Лудогорец” –  футболистите от „Лудогорец” Георги Терзиев и Владислав Стоянов връчиха на Севдалин фланелка на седемкратния български шампион с името на мъжа, победил с волята си тежката диагноза.

Музикални поздрави към участниците в турнира отправи възпитаничката на Свилена Дечева от класа по поп пеене в Центъра за работа с деца Пламена Петрова с уникално акапелно изпълнение на Химна на Република България и на химна на Световното първенство по футбол в Русия.