Директорът на Театрално-музикален център Разград Пламен Панев представи абициозните си планове за новия творчески сезон, макар и с наполовина орязано от Министерството на културата субсидиране. След изключителния успех, който пожъна първата премиера на постановката „Луната всяка сутрин” господин Панев анонсира и какво предстои през този сезон. На 16 септември на разградска сцена ще бъде представено още едно ново заглавие. Това е спектакъла „Албена” по Йордан Йовков.
През септимври ще се играе спектакъла „Везбарки” с хореограф Татяна Соколова. В него ще участват актьори и танцьори от Драматичен театър „Антон Страшимиров”, както и балетисти от сцена „Назъм Хикмет”. В театралния афиш този сезон място е намерила и постановката на руската пиеса „На дивана завинаги” с режисьор Коста Бандутов. Няма да бъдат пренебрегнати и най-малките приятели на театъра. За тях ще бъдат подготвени две пиеси, едната от които ще бъде коледна, каза още Пламен Панев.

Бъдещите творчески планове на театралното ръководство включва и участия в международни фестивали в Москва, Истанбул и Полша. Концертни изяви ще имат и музикантите от Разградска филхармония „Проф. Димитър Ненов”. Те ще свирят в Пловдив, Русе, Стара Загора и в зала №1 на НДК в столицата. Предстои им и едно гостуване в Истанбул.

Добрата работа на Театрално-музикален център Разград личи и оповестените цифри. През първото шестмесечие на 2015 година изнесените представления са 106. Те са посетени от 22 635 зрители, а собствените приходи са в размер на 149 770 хиляди като за сравнение за цялата минала година те са 160 000 лева.