Къдрокосата поетеса Кристислава Иванова подари днес втората си стихосбирка на Общинско радио Разград. Книжката „Приказка нова вълшебна творя“ е с 27 стихотворения. Издадена е в София в края на юни, редактор е Анджи, а графичното оформление и илюстрациите са дело на Алекс. При предишно свое гостуване при нас Криси подари и първата си книжка „Чувствата на Криси” – творби, родени в протестния палатков лагер на майките на деца с увреждания в столицата.

През миналия месец приятели на 13-годишната Криси организираха благотворителен концерт в нейна подкрепа. Събраните средства са 530 лева, от тях са платили 200 лева за осветление и озвучаване и 340 лева за издаването на новата стихосбирка. Семейството благодари на ръководството на НЧ „Развитие-1869“ за безвъзмездно предоставената зала. Криси е родена с диагноза детска церебрална парализа, преминала е през осем операции. Преди седмица отново е била оперирана, обясни майка й Елена Пенчева и има нужда от рехабилитация, а паричките за лекарства, пътни разходи, дрехи и за лични нужди все не достигат. Предстои подготовка за новата учебна година – Кристислава ще бъде в 7 клас в ОУ „Ив. Сергеевич Тургенев”, а братчето й Мишо – първокласник в същото училище. За да е комфортно на децата, със скромните си доходи семейството е започнало и ремонт на общинското жилище, което обитава.

За да си помогне финансово, Криси продава втората си книжка на символична цена – 6 лева, а първата може да си закупите срещу 5 лева. Майка й Елена Милчева Пенчева има разкрита банкова сметка и всеки, който има желание и възможност може да подкрепи финансово талантливата поетеса: IBANBG 38STSA 930000020585134; BIC STSABGSF; Банка ДСК ЕАД.

А мечтата на Криси е толкова скромна: просто някой ден да отиде в аквапарк. Желаем й от сърце тази мечта скоро да стане реалност.