35 работодатели от Разградска област имат възможност да осигурят 117 работни места на млади хора до 29-годишна възраст, съобщиха от Областния информационен център. Финансирането ще бъде осигурено по процедура „Обучения и заетост за младите хора” (втора фаза) на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г. Работодателите следва да представят изискуемите документи в Бюрата по труда, в срок до 17:00 часà на 24 февруари 2017 г.

В рамките на процедурата безработните ще се обучават за придобиване на професионална квалификация или по ключова компетентност 4 – „Компютърна грамотност”.

Сред одобрените заявки от региона са такива на фирми и на Общините Разград, Исперих, Кубрат, Завет и Самуил. Заетостта на младежите до 29 годишна възраст се предвижда да е за период от шест месеца. Те ще се трудят в градовете Разград, Исперих, Кубрат, Завет, Цар Калоян, както и в селата Самуил, Хума, Тодорово, Китанчево, Езерче и Гецово. Заложената най-ниска заплата в заявките е 420 лв., а най-високата ‒ 1030 лв.
Работните места са за експерти и икономисти в търговията, продавач-консултанти, счетоводители, фризьори, козметици, работници в озеленяването, технически сътрудници, букмейкър, касиер-домакин, болногледач и други.