ПФК „Лудогорец“ стартира лятната си подготовка на 9 юни, съобщиха от пресслужбата на клуба. Футболисти и треньори ще се съберат на лагер в столичния хотел „Маринела“. На 9 и 10 юни футболистите ще минат функционални изследвания в клиника „Евровита“.
Първият подготвителен лагер ще е в Смолян. Той стартира на 11 юни (събота). Шампионите ще останат в родопския град до 18 юни (събота). В Смолян треньорът Георги Дерменджиев е планирал две контроли срещу български отбори.
Вторият летен лагер на ПФК „Лудогорец“ започва на 20 юни и ще се проведе в австрийското градче Бад Харинг. Същия ден групата на шампионите заминава с редовен полет за Мюнхен. В Австрия отборът ще остане до 4 юли и ще изиграе пет контроли срещу водещи европейски клубове, имената на които ще бъдат обявени съвсем скоро.
Националите на България Светослав Дяков, Георги Терзиев и Марселиньо ще се присъединят към отбора директно в Смолян. Те получиха по-дълга почивка заради участието си с държавния тим на турнира „Кирин Къп“ в Япония. Козмин Моци, Андрей Препелица и Клаудиу Кешерю ще се включат в тренировките на ПФК „Лудогорец“ веднага след края на участието на румънския национален отбор на европейското първенство във Франция.
С групата на ПФК „Лудогорец“ на двата подготвителни лагера ще се готвят и няколко талантливи юноши от школата на шампионите, уточняват от пресслужбата на клуба.