Четирима души са задържани при специализираната полицейска операция, която се проведе днес на територията на град Разград и селата Дянково и Раковски под ръководството на Окръжна прокуратура – Разград. Установен е извършителят на кражба на „Фолксваген Голф“ в село Раковски – криминално проявен 17-годишен младеж. В хода на операцията са разкрити серия кражби от търговски обекти в Разград. Техни автори са майка и син от Хърсово, които също са задържани. Задържан е пълнолетен извършител на увреждания в големи размери. Установени са две непълнолетни момчета, извършители на домови кражби в село Пороище.

Четири контролно-пропускателни пункта бяха изградени днес на входно-изходните артерии със задачата да осъществяват пълен контрол над автомобилния поток. 5 мобилни екипа извършваха проверки в игрални зали, казина, автоморги, паркове и сборища на лица от активния криминален контингент.

  В хода на операцията по противодействие на битовата престъпност бяха проверени 325 лица и 287 моторни превозни средства. За констатирани нарушения са съставени 67 фиша, 21 акта и един предупредителен протокол. Връчени са 7 електронни фиша.