Четирима души са задържани за разпространение на акцизни стоки без бандерол при специализирана полицейска операция, проведена на 12 януари. Около 20 часа в Разград криминалистите от ОДМВР-Разград установили 49-годишен автобусен шофьор, който пренасял 41 кг фабрично нарязан тютюн без акцизен бандерол. В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия е извършено претърсване на имот в село Гецово, обитаван от 58-годишен мъж. На мястото са намерени и иззети 160 литра алкохол без поставен бандерол. По случая е отпочнато досъдебно производство.

В хода на разследването на територията на РУ-Попово  криминалистите от ОДМВР-Разград съвместно със служители на ОДМВР-Търговище задържали двама мъже, част от същата схема. У 49-годишния от град София са открити 30 кг фабрично нарязан тютюн без акцизен бандерол. 57-годишният от град Попово държал с цел разпространение 10 кг тютюн. Образувани са две досъдебни производства.  

Предстои на четиримата да бъдат повдигнати обвинения. Работата по разследването и документирането на престъпното деяние продължава.