Процесуално-следствените действия се проведоха рано тази сутрин в хода на образуваните две досъдебни производства. Извършени са претърсвания на четири имота – един в Разград и три в село Ясеновец. В тайник зад картина в единия от имотите, собственост на 41-годишен мъж, са открити над 400 000 евро. Иззети са повече от 3 кг златни накити, 150 хил лв, черна техника и три автомобила от висок клас. Криминално проявеният за данъчни престъпления 41-годишен мъж е привлечен като обвиняем, съобщи на извънредна пресконференция днес окръжният прокурор на Разград Тихомир Тодоров.

Останалите трима задържани са 22-годишният му син, 62-годишният му баща и 38-годишна жена, с която мъжът живее на семейни начала. Тихомир Тодоров, окръжен прокурор на Разград „Всичките ще бъдат привлечени за осъществяване на престъпления против финансовата и данъчната система. Това са: укриване на данъци и укриването на данъци е самостоятелно основание за осъществяване на другия признак на престъплението по чл. 253 от НК -пране на пари.

Това са мръсни пари. Образуването на това дело започна с анонимно телефонно обаждане на личния ми телефон, койтоо е на сайта на прокуратурата“ Продължава работата по документиране и разследване на престъпната дейност. Мярката за задържане ще бъде удължена на 72 часа, уточниха от прокуратурата.