Учениците от 4“а“ клас в ОУ“Ив.С.Тургенев“-Разград се срещнаха днес с Кмета на Разград Добрин Добрев и част от неговия екип – заместник-кметовете Хабибе Расим и Зорница Евгениева. Повод за посещението им в общината бе предстоящият Ден на Разград 28 януари.

Децата бяха подготвили специално послание до градоначалника – съчинение на тема „Разград днес и в бъдещето през погледа на един четвъртокласник“. В него те споделят част от своите мечти за родния град, след чиято реализация той ще стане още по-красив и по-привлекателен за живеене. Съчинението бе представено от Айлин Бехчетова, но мнението й е споделено и подкрепено от целия клас – обясниха директорът на училището Милена Орешкова, класния им ръководител Сийка Маринова и Ивелина Божкова – учител ЦОУП. Децата предлагат в Разград високо над града да има паметник на Златния Пегас; паметниците да са осветени нощем, а сивите стени на бетонните сгради нарисувани с капански мотиви; да има видеокамери, които да са нависоко, за да не ги чупят недобросъвестни хора и нарушителите да си плащат за нанесени щети; да има автомати за рециклиране на метални и пластмасови кутии и бутилки; да има красиви места за оригинални селфита; поставяне на електронно интерактивно туристическо табло. Учениците подариха на г-н Добрев и своя книжка със стихове.

Кметът и неговите заместнички бяха впечатлени от чудесните идеи на децата. Градоначалникът сподели с тях част от предстоящите за реализация в града проекти, някои от които кореспондират с предложенията на децата –  изграждане на нови пространства за игри и отдих, изграждането на Исторически парк, благоустрояване коритото на река Бели Лом и други.

Учениците имаха много въпроси относно работата на кмета и на общинската администрация. Г-н Добрев им представи част от ангажиментите на местната управа – от издаването на акт за раждане до ремонта на улиците, както и още множество дейности, насочени към това жителите на общината да живеят по-добре. Децата споделиха и с какви професии искат да се занимават, когато пораснат – футболисти, ветеринари, полицаи, актьори и други.

Четвъртокласниците проявиха интерес и да влязат в кабинета на кмета и да се седнат в кметския стол.

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.