Драматичен театър „А. Страшимиров“ усмихна своите най- малки зрители със спектакъла „Червената шапчица”. Премиерата бе днес на сцената на Общинския културен център.

Сюжетът е близък до оригиналната приказка на Шарл Перо, но по един забавен начин режисьорът Мария Петрова – Енева показва как едно малко момиче се сблъсква с различни провокации и собствените си страхове, и как в крайна сметка ги преодолява. По горската пътека Червената шапчица превъзпитава животните, които среща, и според потребностите им вдъхва увереност, инициативност и умереност. Даже страшният вълк накрая вместо да бъде убит, го оперират за да премахнат лошотията от него – един добър финал на постановката в унисон с чистата и неподправена доброта на децата, за които е предназначена.

Сценографията е на Теодор Даскалов, музиката – на Шукран Шукри, танците – на Виолета Желязкова. И този път костюмите са дело на Мартина Варийска.
Ролята на Червената шапчица е поверена на Димитрина Гинева. Участват още Марияна Бранкованова, Евгени Стефанов, Николай Сяров, Петьо Горанов, Цветана Радушева и Тихомир Благоев.