Само за ден експертите от варненската фирма „G&D electro group” поставиха коледната украса на Часовниковата кула в Разград. Това е новият елемент в подготовката на града за наближаващите коледни и новогодишни празници, кулата е включена за пръв път в коледната украса.

Един от символите на града бе осветен по проекта  „Замръзналата Часовникова кула на Разград”. Светещите пана, изработени от ЛЕД-стрингове и ЛЕД-маркучи, оформени около алуминиева конструкция, наподобяват сталакмити и сталактити в основата и в най-високата част от каменната конструкция, а между тях се спускат светещи пръчки, имитиращи топене на леда. Дървеният купол на Часовниковата кула е осветен от син като небето прожектор.

Общата инсталирана мощност е 580W за целия проект, инсталацията се захранва от уличното осветление.

Светлините на Часовниковата кула светнаха малко след 18,00 ч. днес и зарадваха прибиращите се от работа жители на града, повечето от които побързаха да се снимат пред новата градска атракция.

Утре около Часовниковата кула ще бъде поставена ниска дървена ограда, тъй като докосването до осветителните тела не е безопасно за здравето и Община Разград призовава гражданите да не се докосват до осветителните елементи.

Видеоклип от първите минути на включването на коледната украса на Часовниковата кула можете да видите на Фейсбук страницата на Община Разград – https://www.facebook.com/razgrad/videos/713819652576093.