В рамките на инициативата „Миниджър за един ден” се включи и Общинско радио Разград. На Благовещение функцията на главен редактор в медията пое Цветелина Минкова, 10 клас в ПМГ „Акад. Никола Обрешков” – информатика и математика.
Тя се запозна с основните моменти, свързани с работата в радиото. Цвети Минкова сподели, че тя е доста динамична и е свързана с общуване с различни хора. Научи, че медията залага на търсенето на баланса и обективност при отразяване на събитията.
В разговор с нея стана ясно, че е влязла в елитната гимназия с най-висок бал при кандидатстване. Участва активно в регионални и национални състезания по математика, на които печели призовите места. Мечтае да се занимава с програмиране.
Това, което й предстои ще се случи на 28 март. В петък Цвети Минкова пътува, заедно със своята преподавателка по математика Румяна Григорова за морската ни столица Варна. Там Цвети ще вземе участие в пролетното национално математическо състезание, което е на много високо ниво. Главният редактор Валентина Колева й пожела да се върне от Варна доволна от състезанието и да има повод за интервю в Общинско радио Разград.
Цвети Минкова получи договор за обучение и сертификат за постижение от главния редактор на Общинско радио Разград, с пожелания за много успехи и нови срещи.