За първи път от десетилетия насам възстановка на обичаи и традиции на 6 май под надслов „В хармония с пролетта“ по случай Хъдрелез и Гергьовден в село Недоклан събра млади и стари от различни религии. Организатори на празника бяха кметът на село Недоклан Хафизе Хасанова, съвместно с НЧ „Делиорман 2014“ Разград и НЧ „Съзнание 0 Недоклан 1927“, съобщи Хабибе Расим, председател на НЧ „Делиорман 2014“.
Празникът показа на младите хора богатството на старите традиции и обичаите, които нашият народ има, за да се докоснат до културата, да я опознаят и съхранят за поколенията.
В организацията взеха участие Петър Рачев- история на селото, народолечител и билкар, Ибрахим Зекерие- живи легенди за Хъдър/Илияз и Георги, Фолклорен ансамбъл „Разградските хубавелки“ гр.Разград, Камелия Николова, Алейна Кенанова, Клуб „Слово“ към ЦУТНТ с ръководител Веселина Йотова, Ава Аляовлу, Николай Симеонов, Дияна Димитрова, Колийн Господинова, младежка група към НЧ“Иван Вазов“ с.Владимировци, Мерве и Мелис с испански танц, Новият състав от с.Недоклан и още много други изпълнители.
На празника имаше много положителни емоции, танци, детски игри, избор на Овчар, 3 агнета и ориз, приготвени от местния жител на селото Петър, собственик на Ресторант „Лес“, две гергьовденски люлки и какво ли още не за да стане денят наистина незабравим за всички, а фотографът Данче Бозаджиева да запечата хубавите емоции, изписани по лицата на присъстващите.