Заместник областният управител на Разград Евгени Драганов поздрави участниците в седмото издание на Международния пленер „Мистика и реалност”, което завърши снощи в Разград с изложба от творбите на деветима майстори на четката, съобщиха от пресцентъра на областна управа.
Художници от три държави участваха в пленера, организиран от община Разград и ХГ ”Проф. Илия Петров”. В продължение на седмица Елена Драгулей от Румъния, Петала Павлиду от Гърция, Божидар Тонев, Милчо Талев, Миряна Савова, Орхан Исмаил, Светла Радулова, Теодор Даскалов и Тодор Тодоров от България рисуваха живописни платна в местността „Пчелина”.
Произведенията им днес бяха показани пред любителите на изобразителното изкуство в Разград, могат да бъдат бъдат разгледани още месец в Художествената галерия.
На откриването на експозицията директорът на галерията Тодор Тодоров връчи плакети на всички участници. Той коментира, че 26-те платна стоят заедно в компактна изложба като едно произведение.
В приветствието си към художниците заместник областният управител Евгени Драганов им благодари за това, че са уважили директора на галерията и Разград, поздрави ги за това, че вложили своята душевност във великолепните си картини и им пожела още творческо вдъхновение. Към участниците от Гърция и Румъния г-н Драганов се обърна с думите, че са винаги добре дошли в Лудогорието и им пожела Разград да се превърне във втори техен дом. Заместник областният управител поздрави и почитателите на изобразителното изкуство, уважили прекрасното събитие.
Участниците в пленера бяха приветствани и от главен експерт „Култура” в община Разград Виолета Антонова.