Снощи във фоайето на втория етаж в Общинския културен център бе открита изложба от авторски плакати на художника и фотограф Александър Сертев.
Експозицията, която включва 44 плаката от категориите кино, театър, музика, изложби и събития, бе открита от Петко Антонов – председател на Представителството на Съюза на художниците в Разград.

Веднага след откриването бе направена и мултимедийна презентация на тема „Аналогова и дигитална фотография като неотменен помощник за графичния дизайнер и демонстрация на фотографии, превърнати в триизмерни творби с помощта на анаглифни очила“.

Събитието бе посветено на Деня на театъра, 70 години от създаване на Драматичен театър „Антон Страшимиров” Разград и 80-та годишнина на художника Александър Сертев.

В експозицията са представени репродукции на плакати от 1965 до днес, сред които „Мъжки времена”, „Вилна зона”, „Поетични хоризонти на българката – литературни празници Станка Николица Спасо- Еленина”, „Джаз в оперетата”, „Празници на изкуствата Аполония” и други.

Да припомним, че това е втора изложба, която Сертев реди в Разград. Първата бе с войнишки снимки, която бе открита през януари в ХГ „Проф. Илия Петров”. Самият художник не скри симпатиите си към града и обясни, че и в бъдеще би показвал свои неща пред разградска публика.