Първо място и смарт гривна извоюва Профилирана гимназия по икономика „Робер Шуман” в Разград, съобщиха от учебното заведение.

По повод седмицата на спестовността и парите Джуниър Ачийвмънт България организира национално състезание – Иновативен финансов лагер. Избрани ученици от цялата страна имаха възможността да участват и да дадат своите креативни идеи, за решаване на основни проблеми в обществото.

Град Разград бе представен само от ученици от ПГИ „Робер Шуман”- Никол Бонева, Сияна Бонева и Елчин Гюрхан от 11 Г клас специалност Маркетингови проучвания.

За първа година те изучават предмет – Работа в учебно предприятие. Имат създадени реални учебни фирми, които работят към Джуниър Ачийвмънт България. В тези часове са поставени основите на предприемаческото мислене, на креативността и новаторството.

Мотивирани от своя консултант Иванка Танева, получили знания умения и натрупали опит, учениците със самочувствие и хъс, достойно предложиха и защитиха новаторските си идеи на провелото се в София състезание.

Първо място, грамота и смарт гривни спечелиха Сияна Бонева и нейният екип.

Идеята им е в сферата на новите технологии- химикал, който сам открива правописни грешки. При допусната грешка той започва да вибрира. Така този, който го използва може веднага да реагира и да я корегира.

Еуфорията и емоциите на участниците в състезанието бяха пренесени и в гимназията по икономика.

Слушайки разказите на своите съученици, техните вълнения и преживявания, учениците получиха една допълнителна мотивация за работа, нови изяви и постигане на успехи.