Училищният превантивен клуб към ОУ „В. Левски” организира хепънинг на 20 март, понеделник по повод Международния ден на щастието.
Членовете на клуба ще лепят стикери, ще раздават флаери и ще отправят своето послание към хората да бъдат щастливи.
За да се освободят от стреса и агресията ще звучи и песента „Be happy“. Те ще обясняват на своите връстници и техните родители защо е важно да бъдем щастливи.
Идеята за такъв вид проекта дейност се реализира и финансира с помощта на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, съобщи секретарят й Диана Господинова.

Самата инициатива е идея на възпитаниците на ОУ „Васил Левски“, а хепънингът стартира от двора на учебното заведение в 7,30 часа в понеделник, а от 14.00 до 15.00 часа учениците ще представят проекта пред гражданството на 5 места в централната част на града – площад „Момина чешма“, пред Общинския културен център, пред Разградската филхармония, началото на пешеходната зона на бул. „България“ и пред езиковата гимназия „Екзарх Йосиф“.
Целта на проекта е не само децата да ни накарат да се усмихнем, а да се научат в реални условия да работят екипно, да разпределят задачи, не да заучават готови знания, а да усвояват умения как да свършат на практика дадена работа.