По предложение на кмета на Кълъраш Даниел Драгулин до кмета на Община Разград д-р Валентин Василев, в петък от 14.00 часа в Художествена галерия „Проф. Илия Петров“ ще бъде открита изложба с изображения на паметници и произведения на изкуството, издигнати в памет на загиналите в Първата световна война от Област Кълъраш, съобщиха от пресцентъра на общинска администрация.

Изложбата е част от проекта „Герои на Кълъраш в последните 100 години“, финансиран от Министерството на културата и Националната идентичност, едно от събитията организирани от Румънското правителство, по повод отбелязването на стогодишнината – 1918-2018 г.  Ще бъдат изложени 30 фотографии на паметни плочи, скулптори и паметници, направени в Кълъраш, в памет на героите дали живота си за страната. Изложбата ще остане до края на месеца в ХГ „Проф. Илия Петров“.

Гостуването на изложбата се провежда на основа на подписаното споразумение между общините в Румъния и в България, като част от културния обмен на побратимените градове.