На 12 септември от 19:00 часа на площад „Ларго“ в Разград жители и гости на града ще могат да преживеят едно вълнуващо събитие с концерта на Фортисимо Фест. И тази година, музикалната програма на фестивала за класическа музика на открито ще включва любими мелодии от български филми. Ще звучат емблематичните песни от филмите “Козият рог”, “Любимец 13”, “Неочаквана ваканция”, “Васко да Гама от село Рупча”.

Михаела Маринова и Дони представят специално оркестрирани песни под диригентската палка на Максим Ешкенази и в изпълнение на симфоничния оркестър на Разград. Със солови изпълнения ще се включат братя Зайранови и виртуозният цигулар Светлин Русев. Във фолклорната част на концерта композиторът Георги Андреев ще обедини класическата хорово-оркестрова музика с традиционните ритми на фолклора.

Разградчани ще се насладят на истински спектакъл – концертите ще започват с класическа музика на знаменитите български композитори от миналия век, ще преминават през колоритността на българския фолклор и ще завършват с любими български песни. Водещите – Ана Пападопулу и Юлиан Вергов, ще преплитат поезия в нотите.

Диригент на всички концерти – маестро Максим Ешкенази. Концертът започва в 19:00 ч. на площад „Ларго“ и е с подкрепата на фондация “Америка за България”.