“Фортисимо Клас” e единствената образователна програма за класическа музика с национален обхват. Тя се провежда за пета поредна година в часовете по музика в 4-ти клас, а в Разград – за трета година.

Водещ на концерта бе популярният телевизионен журналист с разградски корен Виктор Николаев, а диригент – Максим Ешкенази. Изпълненията на Разградската филхармония, заедно със солистите Мартин и Александър Зейнарови се посрещаха също с бурни овации.

Талантливата млада звезда Крисия бе солист в заключителния концерт на програмата „Фортисимо Клас“, който се състоя в залата на Общинския културен център в Разград. Звездата от Детската Евровизия изпълни песента на „Металика“ „Nothing Else Matters“.
С музикалната „машина на времето“ децата се разходиха из различни държави, за да се насладят на музиката на Бетовен, Вивалди, Бъртс, Чайковски, Щраус, Сарасате и Цимер, в изпълнение на Разградската филхармония, с диригент Максим Ешкенази.
През учебната 2014/2015 г. екипът на програмата е посетил 30 училища в градовете София, Пловдив, Русе, Разград и Благоевград и се срещнал с над 2800 деца.