Фирмите, ангажирани със зимното почистване на пътищата от републиканската мрежа, и всички отговорни институции декларираха пред областния управител Драгомир Златев, че са подготвени за студовете и свързаните с тях усложнения. Това стана днес на работна среща, проведена по инициатива на областния управител.   

  В заседанието участваха управителите на „ПЪТИНЖЕНЕРИНГСТРОЙ – Т“ ЕАД, „БИТУМИНА ГмбХ – БЪЛГАРИЯ“ ЕООД и „СТРОЙМОНТАЖ“ ЕАД от консорциум „ТРП ЛУДОГОРИЕ 2019“, директорът на Областно пътно управление Разград инж. Людмил Янев и началникът на сектор „Пътна полиция“ при Областна дирекция на МВР-Разград  главен инспектор Теодор Тодоров.

  Представителите на фирмите посочиха, че имат дългогодишен опит в поддържането на шосетата при зимни условия и добре познават пътната мрежа в региона. Те увериха Драгомир Златев, че разполагат с достатъчно техника и могат при необходимост да включат допълнителни машини.

  Областният управител призова участниците в работната среща да направят всичко необходимо, за да не се стигне до затваряне на пътища към големите градове и да бъдат осигурени нормални условия за движение по време на коледните и новогодишните празници. Златев подчерта, че трябва да се подходи особено внимателно към проблематичните участъци, като тези с голям наклон. Той препоръча при прогнози за лоши метеорологични условия да се спират тировете с неподходящи за зимните условия гуми.

  Управителите на фирмите обявиха, че са подготвени за всякакви ситуации, че профилактично обработват пътищата преди празниците и разполагат с по-мощни машини за проблемните участъци.