Ферди Х., разследван по досъдебно производство на РУ на МВР- Исперих затова, че държал опиати, за да ги разпространява ще остане постоянно в ареста, съобщиха от пресслужбата на Апелативен съд Варна.

Вчера състав на Апелативния съд във Варна потвърди като законосъобразно определение на ОС – Разград, с което спрямо обвиняемия е била определена първоначална мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Пресслужбата на Апелативен съд – Варна уточнява, че досъдебното производство е образувано на 14 януари тази година, след като в с. Китанчево, община Исперих, при специализирана полицейска акция от дома на Ферди са били иззети 433 таблетки, които при полеви наркотест реагирали положително за наличие на опиати. Ден по-късно Ферди Х. е привлечен като обвиняем затова, че без надлежно  разрешително е  придобил и държал високи  рискови наркотични вещества на стойност  около 7000 лв., предназначени за разпространение.

Вчера Въззивният апелативен съд сподели основанията на ОС – Разград за определяне на първоначалния арест. Те се базират на данните, събрани в хода на разследването – протокол за оглед, показанията на свидетелите и други материали. Съвкупната им преценка обосновава предположението, че обвиняемият е извършил престъплението.

И този съд намира, че съвсем реална е опасността Ферди да извърши престъпление или да се укрие от наказателно преследване. Изготвена е била характеристична справка от РУ на МВР, в която се посочват контакти на обвиняемия  с криминално проявени лица от региона. Този факт както и тежестта на престъплението и строгата санкция на закона мотивират допълнително съда да потвърди първоначалната мярка за неотклонение.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава първоначалния арест на Ферди Х., разследван по досъдебно производство на РУ на МВР- Исперих затова, че държал опиати, за да ги разпространява е окончателно.