В навечерието на Великден, за 21-ва поредна година, Федерацията на жените със съдействието на Община Разград организираха традиционната Великденска изложба базар за събиране на средства за подпомагане на социално слаби абитуриенти.

Във фоайето на Филхармонията неправителствената организация бе изложила пъстроцветни великденски яйца, домашно приготвени козунаци, сладкиши, картички и сувенири. В проявата участваха малките художници от Центъра за работа с деца и Центъра за ученическо, техническо и научно творчество, както и дами от Съюза на инвалидите и Съюза на пенсионерите.

Сред посетителите бяха кметът д-р Валентин Василев, областният управител Гюнай Хюсмен и председателят на Общинския съвет Надежда Радославова.

Освен от този базар към събраната сума своята лепта дадоха и „Общински пазари”, които паралелно организираха Великденски базар, съобщи председателят на Федерацията на жените Любка Стоянова. С тези средства ще бъдат подпомогнати 22-ма абитуриенти, като всеки от тях ще получи еднократна помощ от по 140 лева.

Предстои Педагогическите съвети към всяко учебно заведение да определят кои младежи да бъдат подпомогнати.