Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен връчи сертификати на ученици от икономическите специалности в ПГИ “Робер Шуман“-Разград, които са участвали в проекта на Министерството на образованието и науката „Ученически практики“, съобщиха от пресцентъра на областна управа.
На церемонията в зала 712 присъстваха представители на деветимата работодатели, в чиито фирми и институции бяха на стаж общо 19 единадесетокласници, координаторът на проекта в ПГИ Доцка Стефанова и учители от училището.
Директорът на училището инж. Христина Панчева благодари на работодателите, че са се отзовали на поканата да участват в проекта, по който от месец май до днес учениците са отработили по 240 часа.
Сертификати връчиха областният управител Гюнай Хюсмен, директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ в община Разград Елка Драмалиева и представители на фирмите: „Хелп инженеринг“ ООД, „Дансия 1“, „Римеса одит“ ООД, „Минкова консулт“ ЕООД, „Екоал“ ООД, „Калчев финанс“ ЕООД, „112 БГ“ ООД.
В ПГИ “Робер Шуман“ общо 36 ученика участваха в проекта „Ученически практики“ – 17 от специалностите в сферата на общественото хранене и 19 – от икономическите специалности.