Ученици доброволци към Младежки съвет по наркотични вещества и Училищни превантивни клубове раздаваха стикери с превантивно послание на водачите „Карай внимателно!Някой те обича!“, съобщиха от пресцентъра на общинска администрация.
Кампанията е по повод Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия.Тя се проведе със съдействието на служители на „Пътна полиция“ към ОДМВР Разград, Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център. Децата спираха водачите и обясняваха какъв ден отбелязваме и как трябва да се държим на пътя, че това е един ден за размисъл и за осъзнаването на необходимостта на ново отношение и култура в движението по пътищата. Призоваваха ги никога да не сядат зад волана под въздействието на наркотици и алкохол.
Видно е, че всяка година вследствие на пътнотранспортни произшествия загиват и биват тежко наранявани и трайно осакатявани деца, младежи, зрели и възрастни хора.Част от катастрофите са в следствие употребата на алкохол и наркотици, и много от тези катастрофи са били предотвратими.
Стикери с послания получиха и двамата зам.-кметове Галина Георгиева и Ердинч Хасанов.Те поздравиха младите хора за добрата инициатива и им пожелаха успехи в следващите добри дела, които им предстоят.