Учебно-практическо занятие проведе на 13 юни полицията в Лозница. Служителите на РУ – Лозница,  РУ-Разград, РСПБЗН – Лозница, ЦСМП-Лозница и доброволното формирование на Община Лозница за защита при бедствия отиграха ситуация „възникване на пожар и установяване на лице в безпомощно състояние в гориста местност в близост до град Лозница, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР Разград.

Начало на занятието даде дежурният на ОбС, който съобщи в 10.00 часа, че в котелното помещение в сградата на община Лозница е възникнал пожар, а в края на  коридора е забелязан човек с видими психични отклонения в зоната на пожара. На място са изпратени екипи на Районно управление – Лозница, които да отцепят района и да окажат съдействие при евакуацията на хората. Психично-болното лице е локализирано, задържано и изведено от сградата. Пристигналият екип на РСПБЗН започва пожарогасенето. В 11 часа е получен сигнал за човек в неизвестност, забелязан последно в района на язовир „Каменна чешма“. Към мястото са изпратени екипи и служебно куче. Служители на ОУПБЗН започват претърсване на язовира с лодка до откриването на изчезналия.

Целта на тренировката е да се проиграят действията на служителите на РУ – Лозница, служители на РСПБЗН, ЦСМП-Лозница и доброволното формирование на Община Лозница съгласно плана за защита при бедствия на Община Лозница, както и да се подобри организацията на съвместните действия за обезпечаване на сигурността на гражданите по време бедствия, кризи и извънредни ситуации.