Разширено заседание на Областния съвет за сътудничество по етническите и интеграционните въпроси на област Разград ще се проведе утре, 14 март, в зала 712 на Областна администрация-Разград, съобщиха от пресцентъра на областна управа.
Освен членовете на Съвета за участие в заседанието са поканени и кметовете на седемте общини в област Разград, както и началникът на Регионалния отдел Разград на Регионална дирекция „Национален строителен контрол” – Северен централен район.
Основната цел на заседанието е представяне на доклада „Разрушаването на незаконни жилища в ромските махали: Устойчиво решение за ромска интеграция или проблем на дискриминация на ромите в България?” от неговия автор – адвокат Даниела Михайлова – представител на СНЦ „Инициатива за равни възможности”, гр. София (в съавторство с Александър Кашъмов) и провеждане на дискусия по темата. Участието й в заседанието се осъществява със съдействието на СНЦ „Асоциация Интегро”, гр. Разград. Даниела Михайлова е отличена с голямата награда „Човек на годината 2015“ в годишните награди на Българския хелзинкски комитет за принос към правата на човека и правозащитността.
На заседанието ще бъдат актуализирани Правилникът за устройството и дейността на Областния съвет за сътрудничеството по етническите и интеграционни въпроси на област Разград, както и съставът на институцията.