Областният оперативен екип към Областния съвет за превенция на домашното насилие в област Разград заседава утре, 1 юни, в Областна администрация – Разград, съобщиха от пресслужбата на областна управа.
На заседанието заместник-председателят на Съвета и председател на сдружение „Център на НПО в Разград“ Георги Милков ще представи отчета за дейността на институцията през 2016 г. Секретарят на Съвета и главен експерт в Областна администрация Светлин Симеонов пък ще представи плана за 2017 г. Членовете на съвета ще обсъдят и Програма за превенция на домашното насилие в учебните заведения, представена от Диляна Георгиева.
Припомняме, че Областният съвет за превенция на домашното насилие в област Разград е постоянно действащ консултативен орган към Областния управител на област Разград и е първата подобна структура в страна. Включва представители на над 40 ангажирани с темата институции и организации от област Разград. За по-оперативната работа на структурата и бързо изпълнение на текущи задачи преди година бе създаден деветчленен Областен оперативен екип.
Заседанието на Областния оперативен екип към Областния съвет за превенция на домашното насилие в област Разград започва в 11,00 часа.