Състав на Разградския районен съд уважи искането на Районната прокуратура и наложи на 44-годишния В.М. и на 46-годишният Н.Н. мярка за неотклонение „задържане под стража“. Двамата мъже са привлечени към наказателна отговорност за четири кражби – престъпления по чл. 195, ал. 1, т. 4 пр. 1 и т. 5 от НК, като Н.Н. извършил деянието в условията на повторност.

В три от случаите обвиняемите са откраднали гуми и джанти от леки автомобили, паркирани в подземен гараж в Разград, а четвъртата кражба е на велосипед. Престъпленията са извършени на 11 срещу 12 февруари 2021 година, в условията на продължавано престъпление и след предварителен сговор между двамата мъже. Общата стойност на откраднатото възлиза на 3331 лева. По-голямата част от вещите са намерени и върнати на собствениците им.

В.М. и Н.Н. са известни на органите на реда и многократно осъждани. 46-годишният мъж е осъждан общо 17 пъти, като 11 от тях са за извършени кражби в различни градове на страната. Другият е осъждан петкратно – веднъж за кражба. Двамата са от Варна, но реализирали престъпните деяния в Разград. Задържани са след съвместни действия от страна на прокуратурата и структурите на МВР в двата областни града.

Определението на Разградския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града.