Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен откри първото за годината заседание на Областния оперативен екип към Областния съвет за превенция на домашното насилие в област Разград, съобщиха от пресцентъра на областна управа.

Той поздрави ангажираните с работата на екипа и най-вече Георги Милков за активността по тази важна тема. Съветът в Разград е първият в страната, учреден на областно ниво.

На заседанието бе представен анализ на резултатите от проведено анкетно проучване след членовете на ОСПДН относно прилагане на Закона за защита от домашното насилие, обсъдени бяха и структурата и съдържанието на Отчета за 2017 г. за дейността на съвета, както и приоритетите и дейностите за Плана за 2018 г. за дейността на съвета, също и възможностите за подобряване на комуникацията и координацията в съвета.

Членовете на оперативния щаб взеха решение да обсъдят отчета и плана на следващото си заседание на 26 март, тогава ще насрочат и първото за 2018 г. заседание на ОСПДН. Сред приоритетите за настоящата година ще е и търсенето на възможности за изграждането на Кризисен център за жертви на насилие.