В 9.00 часа тази сутрин кметът на Разград д-р Валентин Василев и директорът на Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици „Екзарх Йосиф” Пейчо Георгиев официално откриха новата учебна година в елитното учебно заведение. Сред гостите бе и ст. експертът в РУО Николай Миланов.

Родният трибагреник беше издигнат под звуците на химна, а знамето на учебното заведение посрещнато по време на церемонията по откриване на учебната година.

В тържествено слово директорът на училището Пейчо Георгиев приветства учениците, като отбеляза, че този ден е исторически за гимназията. Той представи и новоназначените учители в учебното заведение.

Кметът поздрави училищното ръководство, преподавателите, учениците и родителите, като пожела на всички търпение. Той анонсира и две нови придобивки в образователната сфера в общината. Първата вече е факт – новата сграда, в която се премести ППМГ „Акад. Н. Обрешков”, а втората – е стартиралото днес изграждане на физкултурен салон в двора на Езиковата, който ще се ползва съвместно с ОУ „Н. Вапцаров”.

Музикален поздрав за добро настроение, попътен вятър и успешна учебна година отправи десетокласничката Пламена с „Моя страна, моя България”.

Успешна учебна 2018-2019 година на всички ученици, учители и родители!