С националния химн и химна на Европа започна Тържествената сесия на Общинския съвет по случай Деня на Разград -28 януари и 143 години от Освобождението на града от турско иго. Празнично слово произнесе председателят на местния парламент Стоян Ненчев. Акцентът тази година бе върху героизма и всеотдайността на лекарите, като се започне от Руско-турската война до наши дни.

Сред официалните лица бе областният управител Гюнай Хюсмен. В приветствието си той подчерта, че празникът е повод за преклонение пред героите, дали живота си за нашата свобода.

Тъжествената сесия продължи с обсъждане  и гласуване на трите номинации за званието „Почетен гражданин на Разград“ – офталмологът и бивш директор на МБАЛ“Св. Иван Рилски“ д-р Ангелина Миткова, хореографът Кънчо Върбанов и журналистът и краевед Ангел Павлов. Докладните за предложените за високото отличие разградчани представи кметът на общината Денчо Бояджиев.

След кратък дебат се проведе и гласуването на трите кандидатури, след което носителите на званието „Почетен гражданин на Разград“ се увеличиха с още трима.