Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Разград проведе първия етап от избора за националния конкурс “Пожарникар на годината” 2017 година.
Разгледани са предложенията за работата на служителите от структурите на Регионалната дирекция «Пожарна безопасност и защита на населението» Разград. Общо номинирани в Лудогорието са били 6 служители.
На 8 януари комисия, с председател главен инспектор Светломир Димитров – началник сектор «Пожарогасителна и спасителна дейност», класира победителите в конкурса на първия етап – областно ниво.
В раздела „Пожарогасене и спасителна дейност” победител е младши експерт Серафим Тролев от Районна служба „ПБЗН”-Лозница
В раздел „Контролна дейност” призът заслужи инспектор Кенан Чете, група „Държавен противопожарен контрол и превантивна дейност”.
Началникът на участък „ ПБЗН” – Цар Калоян младши експерт Деян Неделчев е третият номиниран.
Тримата получиха своите грамоти днес на специална церемония, на която присъстваха техни колеги.
Класираните служители на областно ниво в Националния конкурс „Пожарникар на годината” 2017 година, са наградени с “Писмена похвала” със заповед на директора на РД ПБЗН – Разград комисар Емилиян Станев.
Серафим Тролев, Кенан Чете и Деян Неделчев продължават надпреварата в националния кръг, който ще се проведе през февруари в София.