Рисунката на Синем Шабан от 3б клас на ОУ „Ив.С.Тургенев“ спечели трето място в националния конкурс на тема „Полицаят е мой приятел и учител“, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР. В надпреварата са участвали още 84 творби, изпратени от цялата страна в Главна дирекция „Национална полиция“.

Конкурсът е част от планираните дейности по програма „Детско полицейско управление“. Отличените на областния етап рисунки отпътуваха за София и бяха подредени в благотворителен търг на церемонията „Полицай на годината“, която се проведе на 13 декември в НДК. Събраните средства отидоха по сметка в кампанията за подпомагане на децата на загинали и пострадали служители от МВР.

Припомняме, че за конкурса „Полицаят е мой приятел и учител“ от ОДМВР-Разград бяха изпратени четири рисунки. На 12 декември жури е разгледало и оценило за награждаване 7 от общо 84-те постъпили детски творби в национален мащаб.

Официалното награждаване на децата-победители ще се състои на 20 декември от 11 часа в сградата на Главна дирекция „Национална полиция“.