Отборът на ОУ „Никола Икономов” Разград е комплексният победител с 276,5 точки в днешното Областно състезание “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“, което се проведе на базата на “Аварийно-спасителния отряд” в Разград.
Официален старт на надпреварата дадоха областният управител на Разград Манол Кившанов, директорът на ОДМВР-Разград комисар Ивайло Йовчев и директорът на РДПБЗН-Разград комисар Емилиян Станев. В инициативата, която се осъществява за 17-та поредна година, се включиха 7 отбора от общините Самуил, Цар Калоян, Лозница, Исперих, Завет и Разград. Участниците на възраст от 6 до 8 клас демонстрираха практическите си умения в обособени 4 учебни пункта.
Участниците решаваха и писмен тест с теоретични казуси. Целта на състезанието бе да се провери нивото на знанията за поведение и действие за защита при различни видове бедствия, пожари и промишлени аварии, придобити през основния курс на обучение в системата на средното образование и да се популяризира дейността на ГДПБЗН сред подрастващите.

С 236 точки на второ място се класираха децата от ОУ „Васил Априлов” – Исперих. Трето място с 232 т. зае тимът на ОУ „Васил Левски” – град Разград.

Наградите на победителите – купи и грамоти, връчи директорът на РДПБЗН-Разград комисар Емилиян Станев.