На 23 ноември, сряда, по покана на Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център към Община Разград, Желяз Турлаков – ръководител на терапевтична общност „Ново начало”, заедно с младежи, преминали успешно през рехабилитационна програма за зависими, ще гостуват в Разград.
Те ще проведат две информационни срещи – дискусии по темата
„Разговор от първо лице. Истината за наркотиците” с ученици от четири гимназии от гр.Разград и втора среща с представители на институции, имащи отношение по проблема, заедно с родители и директори от училищата.
Първата среща ще бъде от 13.00 ч., а втората от 15.00 ч. в сградата на Община Разград – 11 етаж.
Желяз Турлаков е бил наркозависим, но успява да се излекува и сега е посветил живота си да помага това да не се случи и с други. Той е основател и ръководител на общност „Ново начало”, завършил е философия, клинична – социална работа, специализирал е групова анализа в университета „Зигмунд Фройд” във Виена, асистент е по психодрама. Срещите с него винаги са интересни, заради задълбочените анализи, сериозното отношение към проблематиката, засягаща децата и младежите и превенцията на употребата и злоупотребата на наркотични вещества.
Чрез срещи със специалисти по темата „наркомании” и хора, преминали през трудната битка за преодоляване на зависимостта към дрогата, Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно – информационен център – гр.Разград се стремят да предоставят на младите хора от града ни актуална и достоверна информация за рисковете и последиците от употребата на различните видове психоактивни вещества.