Дългогодишна традиция на Детския отдел към Регионалната библиотека в Разград е да инициира творческа работилница в навечерието на светлите празнични дни, съобщиха от институцията. Директорът на културната институция Женета Александрова посочи, че основната цел е приучване на подрастващите в изконните ценности и създаване на подобаващо настроение. До края на годината за времето от 14 ч. до 16 ч. децата, които имат желание, са добре дошли да творят с материали подсигурени от РБ „Проф. Боян Пенев”.

Красив жест на уважение са дните, обявени за безплатна регистрация на потребители на библиотечно-информационни услуги. Ако все още не сте наш читател и приятел, заповядайте на 28 декември и станете част от Голямото семейство на Разградската библиотека. До 31 декември може да се възползвате от безплатната услуга, допълни още тя.

Практиката показва, че коледните и новогодишни картички, изработени с различни техники са предпочитани като възможност да намерят своя адресат с най-сърдечни благопожелания. Изработването на коледна украса е допълнение към творческата работилница.

В първия ден, най-нетърпеливи в Детския отдел гостуваха децата посещаващи НЧ „Делиорман 2014”. Под ръководството на майсторите-занаятчии Цвети Терзиева – „Художествено плетиво” и Хафизе Басри – „Приложни изкуства” подрастващите усвоиха тънкостите на подготвяне на коледни сувенири с нови техники. Те изработиха картички, еко сурвакници, елхи от прежда и празнични чудеса.

Творческата работилница „Коледна магия” търси своите весели помощници за подготовката на приказни вълшебства! По информация на Дядо Коледа, на 28 декември ще бъде експонирана Магическа коледна изложба!