В рамките на Националната седмица на четенето по покана на директора Венета Наковска в ръководеното от нея учебно заведение гостуваха известните не само сред разградската общественост творци Иван Дойнов, Пламен Панчев, Дойчин Дойнов и Диан Нецов, съобщиха от РБ „Проф. Б. Пенев“. Обединяващото звено при тях е поезията и не на последно място общата кауза – да привличат младите хора на Разград и да подбуждат интереса им към книгите.

В непринуден разговор премина срещата, която зареди положително както талантливите ни съграждани, така и учениците. Пред тях авторитетните поетични посланици на РБ „Проф. Боян Пенев” се изповядаха със свои любими стихове.

Срещата между опита и младостта провокира много въпроси и с полета на мисълта и словото можем да обобщим в послание до младите.

„Поетите се раждат, като силната връзка с родителите допринася за възпитаване в онова чувство, което ги крепи до края. Писането е свещенодействие и необходимост. Топлата човешка длан, сърдечният поглед ги провокират да пишат – състояние, което ги прави щастливи. Те носят в себе си една мечта и пишат за едни и същи теми, но по различен начин с желанието да останат живи в Бъдещето!”

Иван Дойнов сподели, че подготвя нова стихосбирка с акростихове. В процес е на творческа селекция измежду 100-ина творби с малките имена на най-близките си хора. Неговият син Дойчин Дойнов и той подготвя нова стихосбирка, с която приятно ще изненада своите читатели. Пламен Панчев събира овации с наскоро излязлата му от печат книга. Диан Нецов има написани 600 творби, които само чакат „да полетят” към четящите.

Благодарности за невероятното присъствие и споделената духовна храна отправи директорът Венета Наковска, като пожела на творците да са здрави и да не спират да ни радват.