350 любители-танцьори от цялата страна представиха български народни танци на деветия Национален фестивал „Капанска китка“ в Разград. 13 танцови клубове се включиха в разпределението на наградния фонд на фестивала. Основен организатор и домакин на мащабната проява е танцов клуб „Абритус“към читалище „Бузлуджа 2010”, със специалното съдействие на Община Разград.

Фолклорното събитие започна с танц на домакините от клуб „Абритус“  пресъздаващ сценка от стар селски панир и всенародоно веселие.

Специални участници в програмата бяха представители на Комплекса за социални услуги в с. Просторно. С хумористичния танц „Запас“ танцьорите с увреждания и техните ръководители показаха как хората в неравностойно положение могат да са част от социално културния живот . От тази година социалните работници са разкрили секция „Български фолклор“, като идеята е да развиват уменията на хората с увреждания.

Часове продължи надиграването на танцьорите от Алфатар и Силистра, Попово, Кубрат, Варна, с. Българене, Поликраище, с. Николово, Разград, Девня,, и малчуганите от клуб „Весело хоро“, гр. Велики Преслав. За основния организатор Кънчо Върбанов фолклорният празник бе двоен, тъй като той отпразнува своя рожден ден на фестивалната сцена. Голямата награда на Фестивала „Капанска китка“ от кмета на общината д-р Валентин Василев. Той се качи на сцената, за да я връчи лично на победителите от клуб „Фолклорна палитра“– Варна.  За втора година специален поздрав към участниците и публиката отправи и народният представител от ГЕРБ Десислава Атанасова, която също уважи събитието.