Игралците от Детския танцов ансамбъл „Лудогорче“ бяха любимците на публиката на международния фолклорен фестивал „Златно славейче“ в Охрид, Северна Македония.
Знак за това е специалната покана към тях догодина отново да бъдат част от фестивалната програма.
Ръководителите на състава Иван Иванов, Цветелина Митева и почетният консултант Стефан Иванов отведоха на брега на Охридското езеро 37 деца на възраст от 8 до 11 години. Във фестивала имаше състави от цяла Европа и още два от България – от Бургас и Шумен.
„Лудогорче“-тата участваха в два концерта и дефиле по улиците на Охрид.
Освен с участие във фестивала, деветдневната им програма бе изпълнена с плаж и запомнящи се екскурзии до различни кътчета на Северна Македония, включително столицата Скопие и манастира „Свети Наум“.
„Изключително плодотворно турне“, коментира изявите на възпитаниците си Иван Иванов. „Децата показаха пред международна публика и най-вече пред себе си колко са израснали в познаването но българския народен танц. А дали им е харесало на самите тях? Да, искаха да останем още две седмици“, допълва още И.Иванов.
Междувременно, основният състав на Капанския ансамбъл вече е в северната ни съседка Румъния за участие в международен фестивал в град Търгу Жиу. Турнето ще продължи до 23 август.