С богата програма и тази година Основно училище „В. Левски” ще отбележи патронния си празник 19 февруари и ще почете паметта на Апостола, съобщиха от учебното заведение. Честването тази година е под наслов „Да бъдем заедно с мисъл за Апостола. Минута поклон”!

В началото на седмицата бяха организирани изложба с картини за Апостола от неизвестни български художници, дарени от Общобългарски комитет „Васил Левски и концерт „Аз пея и танцувам за моето училище”.

Инициативите предвидени за днешния ден са Пътуващ планетариум, конкурс за краснопис за първокласници „Като наниз от мъниста” и творческа мисия по иновативна програма „Дизайн шампион”. Днес стартира и футболен турнир, посветен на Апостола.

В понеделник от 11.00 часа пред бюст паметника на Дякона в двора на училището „Минута за поклон” – отдаване на почит към Васил Левски. Ще бъде извършена панихида, а възпитаници на школото ще изнесат рецитал.

В 12.00 часа в спортната зала ще се проведе състезание по „Лъвски скок”, а от 14.00 часа учениците от 5 до 7 клас ще посетят прожекция на филма „Чудо” в НЧ „Развитие 1869”.