С танци с огън и светлини Разград се включи в екоинициативата „Часът на Земята” тази вечер.

Спектакълът на 120 момичета от Градския мажоретен състав към ЦПЛР Център за работа с деца с ръководител Емилия Борисова се проведе на площад „Независимост” пред Общинския културен център. С началото му бяха загасени светлините на знакови сгради в централната част на града включително на Общинския културен център.

В концерта освен момичета на възраст от детска градина до абитуриентки участваха и родителите на най-малките. Да въртят светещите пойове опитаха предимно майки на малки мажоретки, но се престрашиха и трима татковци.

Светлинните танци на мажоретките от различни възрасти бяха редувани с изпълнения на певци от Класа по поп пеене към ЦРД с вокален педагог Свилена Дечева – Ирем Али, Максимилиана Михайлова и Жанет-Мари Кръстева.

Кулминацията на концерта бяха танците с огън накрая, които бяха силно аплодирани от публиката.

Световната инициатива „Часът на Земята“ се провежда от 2007 г. от WWF – Световния фонд за природата, в нея участват жителите на населени места и държави от всички континенти. Това е едно от най-масовите екологични движения в света. Организаторите призовават в знак на солидарност с човечеството и планетата в този период да се изгасят светлините на обществени сгради и частни домове.

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.