Снощната Европейска нощ на музеите в Разград събра разградчани и гости на града в къщите – музеи, в ХГ „Проф. И. Петров“ и АР „Абритус“. Официални гости на събитията бяха кметът на Община Разград д-р Валентин Василев, народният представител Десислава Атанасова, председателят на Общински съвет Разград Надежда Радославова, зам.-кметът Галина Георгиева, гости и жители на Разград.

Кулминацията на инициативата бе концертът на „Акустично трио 3000“- златните китаристи на България Цветан Недялков, Иван Лечев и Веселин Койчев, които представиха свои произведения в къща-музей „Димитър Ненов“. В края на събитието към виртуозите се присъедини и експертът в дирекция „Култура, спорт и туризъм“ в Община Разград Камен Кулев, и заедно със звездните гости поднесоха последния музикален поздрав към многобройната публика.
Събитията в стартираха в 18 часа в Художествена галерия „Проф. Илия Петров“, където бяха представени Националната изложба „Лудогорие“ и интерактивната изложба „Музейко“. В 18:30 часа в къща-музей „Станка и Никола Икономови ценителите на художественото изкуство имаха възможността да се срещната с писателката Здравка Евтимова. В 19:30 часа Младежката театрална формация „Импулс“ при НЧ „Развитие 1869“, с ръководител Веселин Керемедчиев превърнаха двора на къща-музей „Акад. Анание Явашов“ в театър на открито, където представиха откъс от пиесата „Женско царство“ от Ст. Л. Костов. След представлението на младите актьори в Къщата беше представена изложба „Старопечатни книги“ от фонда на РИМ-Разград и РБ „Проф. Боян Пенев“.
Успоредно със събитията в Етнографския музей от 18:00 до 24:00 часа се проведоха интерактивни занимания за възрастни и деца, а през цялата вечер – от 18 до 1:00 часа всеки желаещ имаше възможността да разгледа експозицията в АР „Абритус“.